5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap !


Digelar “Hawaii Korea”, Jeju ialah pulau terbesar di Korea Selatan di mana terdapat beberapa hotel popular di Jeju yang harus anda kunjungi, bersama dengan ribuan pelancong dan berbulan madu berkumpul setiap tahun.

Dengan landskap semula jadi yang indah dan budaya yang luar biasa, pulau yang indah ini menawarkan banyak perkara untuk dilihat dan dilakukan!

Jika anda merancang untuk melawat ke Jeju. Anda bertuah kerana membaca artikel ini, kerana kami menyediakan senarai 5 hotel popular di Jeju untuk anda!

Baca juga: Itaewon Stall | Nikmati Makanan Korea Yang Authentic – Hanya 8km Dari Kota Bharu !

5 Hotel Popular Di Jeju


Maison Glad Hotel

Maison Hotel @ Hotel Popular Di Jeju

Jika ada satu perkataan untuk menggambarkan Maison Glad Hotel, ia adalah suatu keanggunan.

Hotel popular di Jeju ini menawarkan percutian mewah di Bandar Jeju dan mempunyai kolam renang luaran yang besar. Anda juga boleh mengeluarkan peluh di sauna di hotel!

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 1

Bilik-bilik di hotel ini dilengkapi dengan televisyen skrin rata serta bar mini.

Anda juga boleh tidak perlu membawa peralatan mandi kerana bilik mandi dilengkapi dengan peralatan mandian percuma – sesuai untuk percutian tanpa perlu bersusah-payah!

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 2

Dengan pemandangan Lautan Jeju yang indah dari bilik anda, duduk dan berehat sambil anda menikmati percutian anda di Jeju. Anda berada di Hawaii Korea, bukan? =P

  • Alamat: 80 Noyeon-ro, Yeon-dong, Cheju, Jeju-do, South Korea
  • No.Telefon:  +82 64 747 4900

Website | Instagram

Hotel Leo

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 3

Melangkah ke lobi Hotel Leo, dan anda akan terpesona dengan banyak karya seni di seluruh harta tanah gaya galerinya.

Dengan perkhidmatan kaunter penerimaan tetamu 24 jam, hotel popular di Jeju ini berfungsi untuk memastikan anda mempunyai percutian yang hebat di pulau itu!

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 4

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 5

Selain daripada pemandangan indah Bandar Jeju, permaidani Denmark dan kertas dinding Itali yang menghiasi bilik-bilik itu memancarkan keanggunan dan kemesraan.

Pasangan yang dengan kemudahan mempunyai bilik mandi peribadi anda sendiri di dalam bilik anda, penginapan di hotel pastinya akan datang dengan keselesaan yang terbaik.

Kelebihan hotel ini ialah perkhidmatan ulang-alik lapangan terbang percuma yang disediakan untuk tetamu.

Ini sangat mudah kerana anda tidak perlu risau tentang pengangkutan semasa mendarat atau semasa bertolak ke lapangan terbang!

  • Alamat: 14 Sammu-ro, Yeon-dong, Cheju, Jeju-do, South Korea
  • No.Telefon: +82 64 754 7000

Website | Facebook | Instagram

Yeha Guesthouse

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 6

Bagi yang mementingkan bajet, Yeha Guesthouse ialah pilihan yang sempurna untuk penginapan mampu milik di Bandar Jeju.

Dengan lokasi yang mudah, hanya 3 minit berjalan kaki dari Terminal Bas Jeju, menginap di rumah tamu ini bermakna anda boleh bersiar-siar dengan mudah menggunakan pengangkutan awam atau berjalan kaki.

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 7

Bilik-bilik dilengkapi dengan kemudahan asas seperti peti sejuk mini, loker peribadi dan bilik mandi bersambung dengan peralatan mandian, tuala dan pengering rambut.

Guesthouse/ hotel popular di Jeju in sememangnya bernilai untuk wang kerana anda boleh mengakses dapur awam, ruang makan dan ruang istirahat juga!

Perkara lain yang perlu diberi perhatian ialah Yeha Guesthouse adalah mesra Muslim. Bahan-bahan halal disediakan serta peralatan memasak untuk tetamu Muslim, dan anda bebas menyumbang makanan kepada tetamu lain juga!

Dengan cara itu, anda boleh menyediakan makanan anda sendiri dengan mudah di sana. Betapa mudahnya, bukan?

  • Alamat: 9 Samo-gil, Samdo 1(il)-dong, Cheju, Jeju-do, South Korea
  • No.Telefon: +82 64 724 5506

Website | Facebook

Sky Tary Pension

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 8

Jika anda melawat Jeju dalam kumpulan yang ramai, tinggal di pension lebih menjimatkan.

Dengan bilik-bilik luas yang lengkap dengan semua kemudahan asas yang anda perlukan untuk penginapan, yakinlah setiap orang dalam kumpulan anda berasa selesa!

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 9

Jika anda lebih suka menyediakan makanan anda sendiri, setiap unit di pencen dilengkapi dengan dapur kecil yang serba lengkap.

Dengan pemandangan laut yang indah dari pencen, lokasi hotel popular di Jeju ini berhampiran dengan lapangan terbang memastikan akses yang mudah.

Anda juga akan melihat Haenyeo (penyelam wanita) mengumpul ikan dan kerang di lautan di tepi pencen. Penyelam wanita ini mencari rezeki dengan menyelam di bawah air tanpa bantuan topeng oksigen untuk mengumpul kerang –

Benar-benar satu pencapaian yang mengagumkan!

  • Alamat: 59 Yeondaemaeul-gil, Oedoi-dong, Cheju, Jeju-do, South Korea

Website

Jeju Bom

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 10

Terletak di atas bukit, hotel popular di Jeju; Jeju Bom menawarkan pemandangan laut yang indah dan ketenangan yang menyeluruh. Ia dikelilingi oleh ladang tangerine yang menyerlahkan lagi kedamaian dan ketenangan hotel.

Oleh kerana lokasinya yang agak terpencil jauh dari kawasan bandar yang sibuk, kami mengesyorkan anda menginap di hotel ini hanya jika anda memandu.

5 Hotel Popular Di Jeju Untuk Anda Inap ! 11

Terdapat sebuah muzium di tapak untuk anda lawati, dengan karya seni yang pasti akan membuatkan anda terpikat! Bilik-bilik adalah luas dan minimalis dengan pemandangan laut yang indah.

Hotel ini juga dilengkapi dengan kemudahan terkemuka, daripada Wi-Fi percuma di semua bilik kepada stesen pengecasan kuasa kereta dan pengemasan harian.

  • Alamat: 68-16 Geomeunyeo-ro130beon-gil, Topyeong-dong, Seogwipo, Jeju-do, South Korea
  • No.Telefon: +82 64 732 6500

Website | Facebook | Instagram


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3