5 Tarikan Menarik Di Singapura | Popular & Latest 2022 !


Sudah hampir 2 tahun kita tidak dapat menjejakkan kaki ke negara jiran, dan ternyata telah terdapat beberapa tarikan menarik di Singapura yang baharu dibina. Banyak yang telah berubah!

Sekarang anda boleh melakukan perjalanan tanpa kuarantin ke Singapura dan tanpa ujian PCR diperlukan apabila anda masuk melalui darat, kini tiba masanya untuk menempah percutian anda dan pergi ke tempat tarikan menarik di Singapura!

Baca juga: Itaewon, Seoul | 3 Hotel Yang Affordable + 3 Tempat Makan Halal

Top 5 Tarikan Menarik Di Singapura

Museum of Ice Cream

Museum of Icecream @ Tarikan Menarik Di Singapura

Muzium Ais Krim  ialah sebuah tarikan menarik di Singapura; negara ajaib dengan 14 installation yang mempesonakan, interaktif dan pelbagai deria yang bertemakan aiskrim, gula-gula dan banyak lagi.

Ia merupakan pelancaran antarabangsa pertama muzium itu, dan ia sangat dengan negara kita, jadi anda tidak boleh ketinggalan!

Lompat sepuas hati anda di istana pink, berenang di kolam sprinkle, masuk ke dunia banana split, dan banyak lagi! Anda juga boleh mendapat aiskrim percuma! 😍

  • Waktu Operasi: Khamis-Ahad; 10AM-11PM
  • Alamat: 100 Loewen Rd, Singapore 248837

Website | Facebook | Instagram

SkyHelix Sentosa

Salah satu tarikan menarik di Singapura yang paling dinanti-nantikan di sini telah dibuka pada Disember 2021, memberikan anda satu lagi sebab yang baik untuk melawat Sentosa!

 

Digembar-gemburkan sebagai rides panorama terbuka tertinggi di Singapura, nikmati pemandangan 360° Sentosa yang menakjubkan di salah satu tempat pandang tertinggi di Sentosa.

Jika anda tidak gayat, pastikan anda berkunjung ke sini dan naik rides ini ya! 🤩

  • Waktu Operasi: Setiap hari 10am-9.30pm
  • Alamat 41 Imbiah Rd, Sentosa, 099707

Website | Facebook | Instagram

Splat Paint House

Kredit: aseanrecords.world

Salurkan kreativiti dalaman anda di tarikan menarik di Singapura seterusnya; Splat Paint House, studio cat percikan pertama Singapura! Ia merupakan aktiviti dalaman yang bagus untuk dicuba jika hujan turun semasa anda bercuti di sini.

Daripada cara konvensional menggunakan berus cat dan memberus sapuan anda dengan teliti, Splat Paint House membolehkan anda menjadi ‘agresif’ dengan cat dan memercikkannya pada kanvas anda.

Setiap Pakej Permulaan mereka termasuk picagari dan botol pancut atau pistol air untuk anda melukis karya agung anda 😌

Jangan risau, baju kurung, penutup kasut, cermin mata keselamatan dan sarung tangan juga akan disediakan, jadi anda boleh meneruskan rancangan lompat bandar anda tanpa tukar baju!

Jika anda memerlukan cat khas seperti neon, metalik dan bergemerlapan atau naik taraf kanvas, anda juga boleh memintanya dengan kos tambahan. Hanya temu janji awal dibenarkan, jadi cepat dan pilih slot anda sekarang!

  • Waktu Operasi: Rabu-Jumaat (3-9pm), Sabtu (11am-9pm), Ahad (11am-7pm), Ditutup pada Isnin & Selasa
  • Alamat: 207A Upper Thomson Rd, Singapore 574346

Website | Facebook | Instagram

Mandai Wildlife Reserve

Jika anda suka melawat zoo dan taman hidupan liar kami yang lain, perjalanan anda kini tidak akan menyusahkan! Tarikan menarik di Singapura; Rizab Hidupan Liar Mandai kini menjadi destinasi sehenti untuk semua taman hidupan liar di Singapura.

Hab bersepadu yang baru ditubuhkan ini akan menempatkan Zoo Singapura, Safari Malam dan River Wonders yang sentiasa popular (sebelum ini River Safari). Terdapat banyak aktiviti untuk anda dan keluarga anda nikmati!

Hayati pengalaman Jurassic World anda di pameran dinosaur pertama di Asia di Dunia Brickosaurs, yang terdiri daripada lebih daripada 60 dinosaur bersaiz sebenar.

Tahukah anda bahawa dinosaur ini dibuat menggunakan 1.5 Juta bata LEGO yang dibina dalam tempoh 8,548 jam?

Aktiviti lain termasuk maze, tapak menggali dan pelbagai bengkel kraf untuk hari penuh keseronokan keluarga bersama anak-anak anda (atau anda peminat lama Jurassic World 😉).

Anda juga boleh bertanya khabar kepada anak panda mereka yang pertama, Le Le!  Baby Le Le hanya akan tinggal di sini selama dua tahun, jadi bawa kamera anda dan tangkap beberapa gambar secepat mungkin.

  • Waktu Operasi: 8.30am-6pm
  • Alamat: 80 Mandai Lake Rd, Singapore 729826

Website | Facebook | Instagram


Berbasikal di Round Island Route

Singapura telah disebut-sebut sebagai sebuah bandar hijau, jadi apakah cara yang lebih baik untuk menikmati kehijauan yang subur daripada mendaki, berbasikal atau berjalan di antara alam semula jadi?

Singapore’s Eastern Round Island Route yang merupakan tarikan menarik di Singapura baru-baru ini dibuka pada bulan Januari.

Dan penyambung taman sepanjang 150km yang berterusan hanyalah sebahagian daripada rangkaian sepanjang pulau atau laluan rekreasi sepanjang 360km yang tersedia untuk dinikmati semua.

Daripada banyak kedai makan halal di sepanjang jalan untuk anda kunjungi, kepada peluang bergambar yang bagus untuk IG anda seperti Pulau Jeju kami sendiri di Changi Bay Park Connector, ia adalah tempat yang anda pasti tidak mahu ketinggalan! 😎

 

 

 

Disclaimers – Semua artikel kami kongsikan dihalaman ini merupakan panduan tutorial dan rujukan ringkasan artikel berkaitan dengan “5 Tarikan Menarik Di Singapura | Popular & Latest 2022 !” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.